IMRT-VCU04 VCU Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden in-company training

Introductie
De cursus is bedoeld om intercedenten en leidinggevenden in de uitzendbranche basis veiligheidskennis te geven en de specifieke kennis die vereist is om de verantwoordelijkheid betreffende de selectie en voorlichting in het kader van een veilige werkuitvoering inhoud te geven. Om de VCU- certificering te behalen is het noodzakelijk dat iedere intercedent die langer dan 3 maanden in dienst is in het bezit is van een VCU- certificaat. Voorheen was dit VOL- VCA, nu is er speciaal een certificaat bestemd voor alle leidinggevende en intercedenten in de uitzendbranche. Het behalen van een VIL/VCU- diploma is één van de vereisten om aan de VCA checklist te voldoen. Het VIL/VCU- diploma is tien jaar geldig. De VIL/VCU- examens worden afgenomen onder toezicht van de Stichting Examenkamer en zijn erkend door de ECABO.

Onderwerpen:
1. Welzijnswetgeving
2. Wetgeving voor intermediaire arbeidsmarkt
3. Arbeidsrisico`s
4. Ontstaan en gevolgen arbeidsongevallen
5. Veilig werken
6. Procedures en werkvergunningen
7. Producten met gevaarlijke eigenschappen
8. Arbeidsmiddelen; gereedschappen, machines en hulpmiddelen
9. Werken op hoogte
10. Ergonomie
11. PBM’s

Examen
Na afronding van de cursus zullen de cursisten het examen afleggen. Tijdens dit digitale beeldschermexamen, dat door een onafhankelijk en door het SSVV erkend exameninstituut wordt afgenomen, worden aan de cursist 60 meerkeuzen vragen voorgelegd. Bij goed gevolg wordt aan elke cursist het Diploma VCU Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden uitgereikt. Deze heeft een geldigheidsduur van 10 jaar.

Duur
De training duurt 4 dagdelen en wordt afgesloten met het erkende VCA examen.

Locatie
De locatie wordt in overleg met u vastgesteld.

Informatie
Mocht u meer informatie willen over de mogelijkheden van een in-company VCU- training, dan verzoeken wij om telefonisch met ons contact op te nemen. U kunt ook het contactformulier op onze website invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Terug

Overzicht

CodeIMRT-VCU04
OmschrijvingVCU Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden in-company training
KostenOp aanvraag
Opmerkingen
  • Indeling van de training in overleg 
  • Inclusief cursusmateriaal en deelname aan VCA examen
  • Inclusief certificaat en pasje (indien geslaagd)
Beschikbare data
  • Op aanvraag
aanmelden
Bratpack – The Online Performers