Cursus preventiemedewerker

De cursus preventiemedewerker van IMR training is de perfecte manier om uw vaardigheden als preventiemedewerker te verbeteren en uw kennis van veiligheid op de werkvloer uit te breiden. Onze professionele en ervaren trainers bieden u een intensieve training waarin u alle belangrijke aspecten van het vak leert, zodat u een veilige en gezonde werkomgeving kunt creëren voor uw collega's en uzelf.

Met onze innovatieve aanpak leert u binnen een dag hoe u risico's kunt identificeren en aanpakken, hoe u een actieve rol kunt spelen in het verminderen van ongevallen en arbeidsongevallen, en hoe u de veiligheid op de werkvloer kunt verbeteren. U leert bijvoorbeeld hoe u brandveiligheidsmaatregelen kunt treffen, hoe u de juiste EHBO maatregelen kunt nemen en hoe u kunt handelen in geval van een calamiteit.

Onze cursus is zeer intensief en u zult na afloop van de cursus een breder begrip hebben van de preventiemedewerker rol in organisatie. De cursus duurt slechts een dag, dus u kunt snel en eenvoudig uw vaardigheden verbeteren zonder dat het u veel tijd kost. U kunt snel en eenvoudig via onze website aanmelden voor de cursus en wij garanderen u een effectieve en efficiënte training. Bekijk ook ons uitgebreide aanbod aan andere veiligheidstrainingen, zoals brandveiligheid, EHBO en BHV.

Wat leert u tijdens de cursus preventiemedewerker?

Na de cursus oftewel training preventiemedewerker bent u volledig op de hoogte over de belangrijkste arbeidsrisico's. U krijgt kennis en kunde van verplichte preventietaken binnen organisaties zonder fysieke belasting. U leert alles over de Arbowetgeving, zorg, en het preventiebeleid. Daarnaast komt de rol van belangrijke partijen voor het preventiebeleid aan bod. De cursus preventiemedewerker is bedoeld voor (toekomstige) preventiemedewerkers binnen organisaties. Er is geen specifieke voorkennis vereist om de preventiemedewerker opleiding te kunnen volgen. 

Onderwerpen preventiemedewerker cursus

Bij IMR training begrijpen we maar al te goed dat het zijn van preventiemedewerker een grote verantwoordelijkheid met zich meedraagt. Met onze opleiding preventiemedewerker bereiden wij u daarom tot in de puntjes voor op deze taak. Aan het eind van deze cursusdag kunt u met volle overtuiging elke uitdaging aan die u op de werkvloer tegenkomt.

Taken van een preventiemedewerker?

Preventiemedewerker is naast een uitdagende, ook een heel waardevolle taak. Zo zorgt u voor een prettige sfeer op het werk waarin alle werknemers zich op hun plek kunnen voelen. Het klimaat van een werkomgeving is heel belangrijk voor het functioneren ervan. Miscommunicatie en stress leiden immers zelden tot goede resultaten. Als preventiemedewerker staat u dicht bij de organisatie en kunt u daardoor goed invoelen wat de risico’s en aandachtspunten binnen het bedrijf zijn. Tot de basis taken van de preventiemedewerker behoren:

  • risico’s inventariseren en evalueren in een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RIE) en plan van aanpak;

  • advies geven over het beperken van risico’s;

  • arbomaatregelen helpen uitvoeren;

  • samenwerken met en/of adviseren van de or of pvt of belanghebbende werknemers en arbodeskundigen.

Cursus preventiemedewerker in Leiden en Alphen aan de Rijn

Het hoofdkantoor van IMR training bevindt zich dichtbij Leiden en Alphen aan de Rijn en is daardoor goed bereikbaar. Onze vakbekwame instructeurs beschikken hier over eigen cursusruimtes, waar ze genoemde basistaken van een preventiemedewerker op een professionele manier aan u weten over te brengen. Zo weet u na deze cursusdag hoe u het best als contactpersoon kunt functioneren en voorlichting en onderricht kunt geven als preventiemedewerker. Daarnaast vertellen wij u tijdens de preventiemedewerker cursus hoe u erop toeziet dat het Plan van Aanpak ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Ook leren wij u hoe u op de beste manier werkplekinspectie kunt uitvoeren.

Meld u direct aan voor de cursus preventie medewerker in 1 dag. 

Basiscursus preventiemedewerker via IMR Training

Als preventiemedewerker heeft u een veelomvattende taak. U treedt onder andere op als adviseur, coördinator en contactpersoon. Daardoor vormt u een welkome en ook noodzakelijke toevoeging aan iedere werkomgeving. U voert niet alleen zakelijke werkzaamheden, als het opstellen van procedures en instructies, maar ook sociale taken uit. Onze instructeurs staan voor u klaar om u op beide vlakken voor te bereiden tijdens de praktische cursus/ training preventiemedewerker. Wij hebben persoonlijke aandacht voor al onze cursisten en geven daardoor altijd advies op maat. Met onze meer dan 15 jaar ervaring weten wij precies wat de valkuilen en veelgemaakte fouten zijn in het vak. Door middel van onze praktische preventiemedewerker cursus leren wij u zich hiervoor te behoeden en een aanpak te hanteren die bij u past.

Bent u benieuwd naar de professionele en toch persoonlijke aanpak van IMR training? Bekijk ons gehele aanbod van trainingen of neem contact met ons op voor meer informatie over de opleiding preventiemedewerker. Wij staan u graag te woord.

aanmelden opleiding preventiemedewerker - algemene informatie preventiemedewerker - taken preventiemedewerker

IMR trainingen

VCA Basisveiligheid herhaling nascholing beroepschauffeurs CCV (zonder VCA- examen)

De Cursus Basis Veiligheid (VCA ) is door IMR training ontwikkeld op basis van de eindtermen zoals deze zijn vastgesteld door SSVV (Stichting Samenwerken Voor Veiligheid), ECABO en Centraal College van Deskundigen. De Cursus (training) Herhaling Basisveiligheid VCA (CCV code N20(1)) sluit tevens aan op de nascholingsverplichting die beroepschauffeurs hebben in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid. Deelname aan de cursus staat gelijk aan 7 uur nascholing.
Lees meer >>

VCA Basisveiligheid herhaling nascholing beroepschauffeurs CCV (met VCA- examen)

De Cursus Basis Veiligheid (VCA ) is door IMR training ontwikkeld op basis van de eindtermen zoals deze zijn vastgesteld door SSVV (Stichting Samenwerken Voor Veiligheid), ECABO en Centraal College van Deskundigen. De Cursus (training) Herhaling Basisveiligheid VCA (CCV code N20(1)) sluit tevens aan op de nascholingsverplichting die beroepschauffeurs hebben in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid. Deelname aan de cursus staat gelijk aan 7 uur nascholing. De cursusdag wordt afgesloten met het officiele examen VCA Basisveiligheid.Lees meer >>

NEN 3140 Incompany training

De instructie NEN 3140 van IMR is bedoeld voor iedereen die met elektrische installaties werkt zoals elektromonteurs, onderhoudsmedewerkers, servicemonteurs, elektrisch lassers, procesoperators, technisch leidinggevenden, ploegleiders, etc. in de industrie, utiliteit en woningbouw. Met de deelname van medewerkers aan de instructie NEN 3140, voldoet de werkgever aan de wettelijke eis om de bovengenoemde medewerkers te instrueren op het veilig werken met en aan elektrotechnische installaties.Lees meer >>

Bratpack – The Online Performers